Campus Nürnberg Oost

Locatie: Nürnberg

Architectuur: Hagen, Nürnberg

Concept medisch bereik: Weller & Partner, Nürnberg

Elektroplanning: Ingenieurbüro Koppe

Elektro-installatie: SAT System- und Anlagentechnik Herbert, Nürnberg

Het „Campus Nürnberg Oost“, afgekort tot CNO, formuleert de stedenbouwkundige aansluiting van een zakelijke mijl in het oosten van Nürnberg.

De nieuwbouw sluit met een overgang direct aan op het reeds bestaande medische centrum „Medic Campus“ an.

Campus Nürnberg Oost

Campus Nürnberg Oost

Voor de zes etages tellende nieuwbouw ontwikkelden de firma Maisel Wohn- und Gewerbebau evenals Weller & Partner samen met het Nürnbergse architectenbureau Hagen een concept, dat zowel medische instellingen als ook kantoorruimtes en ateliers op 5.800 vierkante meter verenigt.

Centrale vereiste van de architect was daarom een Corporate Design, dat de campus optisch verbindt en voor de bezoekers een intuïtieve oriëntatie mogelijk maakt.

Wat buiten met een doordacht gevelconcept begint, voert Siedle met een eenduidig communicatie- en geleidesysteem tot in het binnenste van het gebouw voort.

Campus Nürnberg Oost

De oriëntatie aan en in het gebouw diende het aanwezige Corporate Design naar binnen door te voeren en tegelijkertijd recht te doen aan de permanente gang van zaken in een dergelijk gebouw.

Het communicatie- en geleidesysteem Siedle Steel neemt de vormende kleuren van het CNA op met individuele laklagen en leidt de bezoekers van de ingangen en de parkeergarage naar hun doel.

Campus Nürnberg Oost

Toonaangevend voor de vormgeving in de kleuren dennengroen en parelmoer grijs was het gevelconcept van het CNO: heldere en donkere vlakken uit natuursteen, structuurpleister en glas bepalen de in twee verdiepingen verdeelde buitenzijde.

Waar informatie langdurig aanwezig dient te zijn, zoals bijvoorbeeld de huisnummers, werd zij gelaserd. Waar beletteringen vaker wisselen, zet Siedle folies in, die indien nodig door het gebouwmanagement kunnen worden geactualiseerd.

Verdere klinieken

cereneo

cereneo

Locatie: Vitznau, Vierwaldstätter Meer, Zwitserland

Elektroplanning: Elektroplanung R. Mettler AG, Seewen, Zwitserland

Elektro-installatie: Frey + Cie. Elektro AG, Luzern, Zwitserland

 

Meer

ARCUS Sportklinik, Pforzheim

ARCUS Sportklinik

Locatie: Pforzheim

Architectuur: Eggert & Partner, Stuttgart-Degerloch

Elektroplanning: Infodienst, Ettlingen

Elektro-installatie: Prinzing Elektrotechnik, Salach

Geleidesysteem: Atelier Volk, Konstanz

Meer

 

Kliniek Schwarzwald-Baar

Kliniek Schwarzwald-Baar

Locatie: Villingen-Schwenningen

Architectuur: Thiede, Messthaler, Klösges Architekten/Ingenieure, Vögele Architekten, TMK Architekten, Düsseldorf

Elektroplanning: Ebert Ingenieure, Nürnberg, Oberle Ingenieure, Villingen-Schwenningen

Elektro-installatie: primion Technology, Leinfelden-Echterdingen

 

Meer

Universiteitskliniek Aarhus

Universiteitskliniek Aarhus

Locatie: Aarhus, Denemarken

Architectuur: C.F. Møller Danmark A/S, in samenwerking met Cubo Arkitekter A/S

Elektro-planning: El:Con, Aarhus, Denemarken

 

Meer

cereneo

cereneo

Locatie: Vitznau, Vierwaldstätter Meer, Zwitserland

Elektroplanning: Elektroplanung R. Mettler AG, Seewen, Zwitserland

Elektro-installatie: Frey + Cie. Elektro AG, Luzern, Zwitserland

 

Meer

ARCUS Sportklinik, Pforzheim

ARCUS Sportklinik

Locatie: Pforzheim

Architectuur: Eggert & Partner, Stuttgart-Degerloch

Elektroplanning: Infodienst, Ettlingen

Elektro-installatie: Prinzing Elektrotechnik, Salach

Geleidesysteem: Atelier Volk, Konstanz

Meer