Robert Bosch GmbH
Architecture: Kunat & Haack, Berlin
Electrical planning: Ingenieurbüro Scheer, Stuttgart
Electrical installation: Cegelec, Berlin

The company Bosch has moved its headquarters in the capital city into a building of historical significance. The imposing building faced in shell limestone panels under the mighty hipped roof was built in 1917 and converted in the new millennium into a company headquarters
Bosch decided to make consistent use of stainless steel for communication at the entrance. The totally flat surfaces of flush mounted Siedle Steel units hardly stand out from the surface.
The decision was taken to use a video peep-hole module for video surveillance, largely due to its low-profile appearance. Its camera is concealed behind a temperature display and does not project beyond the front.
Consistency: The installation at the main entrances is repeated in an adapted format on the various storeys.
Consistency: The appearance of the driveway and access to the underground garage are also integral to the sophisticated overall look.
The no-contact door release units (between the call buttons and intercom module) are naturally products manufactured in-house – and perfectly integrated into the Steel design.
© 2019 S. Siedle & Söhne OHG
TOP